Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Mannen utan ansikte" by Masha Gessen * Book PDF Kindle ePub Free

Mannen utan ansikte

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Mannen utan ansikte
  • Author : Masha Gessen
  • Release Date : January 24, 2012
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1072 KB

Description

Efter att ha kommit till makten som premiÀrminister och dÀrefter president i Ryssland 1999 har Vladimir Putin gradvis utmanövrerat och eliminerat sina politiska rivaler. Han har nedmonterat landets sköra demokrati, inte minst genom sitt jÀrnhÄrda grepp om medierna.
Som verksam i Ryssland har den rysk-amerikanska journalisten Masha Gessen sjÀlv upplevt denna förÀndring och fÄtt bevittna hur flera av hennes vÀnner och kolleger trakasserats och försvunnit under oklara omstÀndigheter. Hon företrÀder den generation som satsade allt pÄ frihetens och demokratins vÀg för Ryssland efter Sovjetunionens fall. I dag hör hon till dem som gÄr i frÀmsta ledet i demonstrationerna mot valfusk och vanstyre.
Mannen utan ansikte Àr en sensationell, modig och upprörande berÀttelse om Putins vÀg till makten. Den ger en unik och initierad bild av en skrupelfri och manipulerande ledare för ett av vÀrldens största och mÀktigaste lÀnder.
Ur bokens förord av Stig Fredrikson: "Masha Gessen beskriver Rysslands moderna historia inifrÄn. Hon Àr en journalist som varit med sjÀlv. Hon har upplevt och rapporterat om alla de viktigaste hÀndelserna i Ryssland de senaste tjugo Ären som korrespondent för amerikanska och ryska tidskrifter. Dessutom bygger boken pÄ en omfattande och imponerande research. Den Àr ett stycke klassisk undersökande journalistik, och Masha Gessen har delvis haft tillgÄng till kÀllor som inte har berÀttat tidigare. Det gör boken mer övertygande, och skrÀmmande. Att hon har fÄtt vissa nyckelpersoner att stÀlla upp och framtrÀda med namn, i stÀllet för att citera anonyma kÀllor, stÀrker i hög grad hennes framstÀllning.
Masha Gessen Àr medveten om att innehÄllet i boken Àr politisk dynamit. Hon vet ocksÄ att hon i fortsÀttningen förmodligen riskerar sin personliga sÀkerhet. SpÄren förskrÀcker. Av alla Putinböckerna i min bokhylla Àr det fram till nu en som har stuckit ut: den som Anna Politkovskaja skrev om "Putins Ryssland". Nu kommer Masha Gessens bok att stÄ bredvid Politkovskajas, med hopp om att hon inte ska behöva dela hennes öde."


Download Ebook "Mannen utan ansikte" PDF ePub Kindle